Zakelijke lening als overbrugging tijdens financiële crisis
Een financiële crisis, zoals de coronacrisis waar we momenteel mee te maken hebben, kan veel invloed hebben op uw bedrijfsvoering. Niet alleen zult u hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met hogere kosten, ook de inkomsten zullen tijdelijk wat lager zijn. Gelukkig heeft de Nederlandse overheid verschillende financiële regelingen om bedrijven die door de coronacrisis geraakt zijn te steunen. Toch is dit in de meeste gevallen niet toereikend. Daarom kunt u ervoor kiezen om het gemis in inkomsten tijdelijk te overbruggen met een zakelijke lening met een laag rentepercentage.
Het afsluiten van een zakelijke lening
Voor het afsluiten van een zakelijke lening hoeft u tegenwoordig lang niet altijd meer een fysieke afspraak te maken met een adviseur, maar soms kan het wel fijn zijn. Zakelijke leningen kunnen tegenwoordig namelijk ook gemakkelijke online worden afgesloten. Ook een eventueel adviesgesprek kan online plaatsvinden. Niet alleen wordt het afsluiten van een zakelijk krediet op deze manier een stuk eenvoudiger, ook kost het u aanzienlijk minder tijd.
Kom ik in aanmerking voor een zakelijke lening?
Of u in aanmerking komt voor een zakelijke lening verschilt erg per kredietverstrekker. Elke kredietverstrekker hanteert namelijk andere voorwaarden voor het verstrekken van een lening. Doorgaans is het belang dat uw onderneming een aantal jaren een stabiele omzet heeft gehad, uiteraard ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel, al meerdere jaren bestaat en daarnaast levensvatbaar is. Voor de exacte voorwaarden voor een zakelijke lening kunt u het best contact opnemen met de kredietverstrekker waar u de lening wilt afsluiten.
Wat kost een zakelijke lening precies?
Als u een zakelijke lening afsluit, dan moet u naast aflossing ook rente betalen. De hoogte van de rente die u moet betalen in van verschillende factoren afhankelijk. Zo is het bijvoorbeeld afhankelijk van de looptijd, kredietvorm, het risico voor de kredietverstrekker en de voorwaarden van de betreffende kredietverstrekker. Het is altijd raadzaam om voor het afsluiten van een zakelijke lening de rentepercentages van de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken.